Moja rodzina od lat była związana z branżą gastronomiczną. Moi dziadkowie prowadzili własną kawiarenkę, tata był przez wiele lat kucharzem, a mama menadżerem jednej z restauracji w Białymstoku. Wychowany wśród osób o takim doświadczeniu sam przez wiele lat marzyłem o tym, żeby kontynuować te tradycje, chociaż chciałem pójść o krok dalej i połączyć osiągnięcia dziadków, którzy prowadzili własny biznes i rodziców, którzy byli związanie z restauracjami.

Wyróżniające się białostocka restauracja

polecana najlepsza restauracja w białymstokuW planach miałem stworzenie nie tylko lokalu, który będzie w stanie utrzymać mnie i moją rodzinę. Chciałem, żeby była to polecana najlepsza restauracja w Białymstoku, dokąd przyjeżdżaliby goście nie tylko z samego Białegostoku, ale i turyści odwiedzający miasto. Jestem chyba na dobrej drodze w zrealizowaniu tego marzenia, ponieważ moja restauracja już trzeci rok z rzędu znajduje się w ogólnopolskich przewodnikach gastronomicznych notując bardzo dobre recenzje. Kluczem do sukcesu są ludzie, dlatego szczególna wagę przykładałem od zawsze do całej zatrudnianej przeze mnie załogi, od kelnerów, przez kucharzy aż po menadżera sali. Nasze menu jest krótkie, ale zawiera zarówno dania kuchni regionalnej, jak i kilka pozycji znanych w całej Polsce. Jako smakosz zawsze stałem na stanowisku, że w restauracji musi być wybór regionalnych piw i alkoholi produkowanych w danym regionie, ponieważ tylko wykorzystując lokalne produkty można trafić w gusta zarówno lokalnej społeczności, jak i być zapamiętanym przez przyjezdnych gości. Pomimo wysokiej jakości pilnuję też, żeby ceny pozostawały na przystępnym poziomie, a głównym źródłem zysku jest duży obrót i liczba gości, która odwiedza nasz lokal każdego dnia. Na szczęście lokal jest dość duży, dzięki czemu możemy jednocześnie wynająć jedno pomieszczenie na zamknięte imprezy rodzinna czy firmowe, nie rezygnując ze stałego przyjmowania gości indywidualnych.

Dostępność naszych usług jest bardzo ważna, więc równolegle zawsze staramy się obsługiwać gości indywidualnych, zamówienia na wynos oraz imprezy zamknięte, których mamy bardzo dużo i przynoszą potężne zyski naszej restauracji. Żeby utrzymywać wysoki poziom dbamy też o opinię naszych klientów i stale pytamy ich o zdanie na temat wrażeń z wizyty, co pozwala nam na dalszy rozwój i poprawę jakości naszej obsługi.

Kategorie: Jedzenie